Güney Kutbu'ndan kopan serseri buzul Avustralya'nın güneyinde yüzüyor...

Güney Kutbu'ndan bu ay başlarında kopan ve şu sıralarda Avustralya'nın güneyinde yüzen buz dağının okyanuslardaki canlıları da olumsuz etkilemesinden endişe ediliyor.

Ayrıca milyarlarca ton ağırlığındaki buz dağının su sirkülasyonunu engellemesi durumunda, okyanuslardaki dip suyu miktarını azaltabileceği, bunun da Atlas Okyanusu'nun kuzeyine kıyısı olan ABD, Kanada ve Avrupa'da kışların daha soğuk geçmesine neden olabileceği tahmin ediliyor.

Tüm dünyadaki dip suyunun dörtte biri bu bölgede oluşuyor.




Çok yoğun ve soğuk olan dip suyunun azalmasının, okyanuslardaki akıntı yapısını değiştireceği, bunun da sıcaklıkları etkileyebileceği belirtiliyor.

Tazmanya'daki Antarktik İklim ve Ekosistem Araştırmaları Merkezi'nden Neal Young, bu etkilerin hemen görülmeyebileceğini, ancak başta penguenler olmak üzere Kuzey Atlantik'i beslenmek için kullanan canlı türlerini olumsuz etkileyeceğini söylüyor.

kaynak: BBC

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Maltepe Nakliyat evden eve nakliyat*Şehirlerarası nakliye şehirlerarası evden eve nakliyat *Ev Taşımacılığı ev taşıma*Piyano Taşımacılığı piyano taşıma *Ofis Taşımacılığı ofis taşıma *Nakliyat Fiyatları Evden Eve Nakliyat Fiyatları*Depolama eşya depolama*Şehirici Nakliyat şehiriçi evden eve nakliyat *Asansörlü Evden Eve Nakliyat Fiyatları Asansörlü Evden Eve Nakliyat