Microsoft'tan zararlı antivirüs çağrısı: sahte Security Essentials 2010 !

Microsoft'un güvenlik yazılımı Security Essentials'ın ismini kullanan sahte program tehlike saçıyor.

Bilgisayarları internet üzerinden gelen olası tehditlere karşı koruyan güvenlik yazılımları, virüslere karşı etkin bir çözüm sağlıyor. Ancak her güvenlik yazılımına güvenmemenizde fayda var; zira bazı güvenlik yazılımları bilgisayarları korumak vaadiyle kullanıcıların karşısına çıksa da, aslında bilgisayarlara virüs bulaştırmaktan ve hatta kullanıcıların dosyalarını silmekten başka bir işe yaramıyor.

"Security Essentials 2010" ismini taşıyan ve logo olarak Windows'un logosunu kullanan bu sahte yazılım, kendini başarıyla gizliyor. İsim benzerliğini kullanarak kullanıcıların bilgisayarına sızmaya çalışan bu sahte güvenlik programının aslında kendisi bir virüs ve kullanıcıların dosyalarına virüs bulaştırabiliyor, hatta silebiliyor.

kaynak: CNET

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Maltepe Nakliyat evden eve nakliyat*Şehirlerarası nakliye şehirlerarası evden eve nakliyat *Ev Taşımacılığı ev taşıma*Piyano Taşımacılığı piyano taşıma *Ofis Taşımacılığı ofis taşıma *Nakliyat Fiyatları Evden Eve Nakliyat Fiyatları*Depolama eşya depolama*Şehirici Nakliyat şehiriçi evden eve nakliyat *Asansörlü Evden Eve Nakliyat Fiyatları Asansörlü Evden Eve Nakliyat